“Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler

Dacă un prost e în fața unei oglinzi, ai dintr-odată lângă tine doi proști, iar dacă suntem într-un bâlci sau într-o sala a oglinzilor, prostul ăsta se poate multiplica la nesfârșit.

Ești bulversat de volumul de informații, consulți adesea dicționarul, dar nu poți abandona lectura. Niciodată nu am fost atât de sleită de puteri de lecturarea unei cărți.

“Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler este o carte a posibilităților infinite. Pornești pe drumul către thriller printr-un teren minat cu suspans și incertitudine, te oprești la popasul romanului polițist și petreci noaptea sub protecția romanului istoric. În zorii zilei îți speli fața cu apa unui izvor de informații.

Am descoperit un autor extrem de pregătit, pasionat și total implicat în punerea pe hârtie a unei incursiuni în mii de ani de istorie și cultură. Igor Bergler îți hrănește mintea cu o acțiune extrem de complexă. Realitatea și ficțiunea sunt separate de o linie incredibil de subțire.

Imediat cum am terminat de citit am simțit un val de energie ce îmi străbate corpul. Pe lângă regretul de a termina aceasta carte minunată, rămâi cu o satisfacție imensă. În fața autorului Igor Bergler te simți mic, te simți ignorant (eu m-am simțit prostanacă).

Cititul duce la cunoaștere, iar cunoșterea – la idei. Ideile devin periculoase și îndeamnă, mai devreme sau mai târziu, la acțiune.

Sunt absolut fascinată de felul în care sunt îmbinate secretele de la Vatican, organizațiile secrete, mișcările politice, preoții pedofili, mitologia, misticul, fantasticul, realitatea, istoria și multe altele.

Conducătorii de astăzi sunt, în general, needucați și inculți. Și de aia lumea se duce dracului. Pentru că nu înțelege care sunt valorile eterne. Pentru că oamenii de astăzi construiesc, paradoxal, în epoca realității virtuale, o lume care numai aparent e multidimensională. Adică doar ca joc, prin ochelarii ăia pe care, dacă îi scoți din priză, rămâne o chestie îngrozitoare în două dimensiuni, fără imaginație și, mai ales, fără valori.

“Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler este cea mai bună cartea pe care am citit-o până acum. Satisfacția și bucuria aduse de parcurgerea cărții “Testamentul lui Abraham” ating cote maxime.

Mă înclin!

Uneori îmi spun că e mai bine că o să mă duc curând. Trăiesc de ceva vreme într-o lume pe care nu o mai înțeleg. Toată violența asta, toată lipsa asta de pudoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *