Recenzie “Libertate” de Bogdan Teodorescu

999286“Libertate” este o carte nouă, publicată anul acesta la editura Cartea Românească. De pe copertă aflăm că autorul, Bogdan Teodorescu este o persoană publică, cu bagaj politic, profesor la SNSPA.

În ultima carte publicată, Bogdan Teodorescu, creionează un tablou perfect – o familie fericită, un copil dorit, un cămin confortabil şi o afacere de familie profitabilă.

Sonia Craiu, protagonista romanului, este o doctoriţă responsabilă ce conduce un cămin luxos pentru bătrâni. Dan Craiu, soţul, este tot medic şi provine dintr-o familie de medici de renume.

O relaţie bazată pe iubire şi respect, o iubire dezinteresată în ciuda diferenţei de vârstă dintre ei.

Totul decurge armonios în viaţa familei Craiu până la apariţia romanului “Libertate” de Sorin Bratu, un autor cunoscut în cercul cărţilor de scandal, carte dedicată Soniei. Personajul principal din cartea este tot o doctoriţă iar comportamentul celor două se aseamănă destul de mult.

Problema este că doctoriţa fictivă işi sărbătoreşte cea de-a 27 aniversare printr-un maraton sexual cu 27 de bărbaţi în perioada când soţul ei este plecat din ţară cu afaceri. Asemănare surprinzătoare … Până în aniversarea de 27 de ani Sonia rămâne singură în timp ce Dan este plecat în America.

Prima persoană care nu îi dă crezare Soniei este chiar sora ei, Lori, care refuză să o asculte şi alege să îi întoarcă spatele şi să o dea afară din casă. La fel procedează şi o parte din prietenii comuni. Dan Craiu este ultimul care află despre carte … Cum va reacţiona, nu o să spun. Trebuie să citiţi cartea lui Bogdan Teodorescu pentru a afla secretul din spatele cărţii lui Sorin Bratu.

Sonia este de admirat pentru curajul cu care şi-a continuat viaţa dar este, în acelaşi timp, de blamat pentru că nu a luptat mai mult pentru a îşi dovedi nevinovăţia.

Cuprinsul cărţii “Libertate” de Bogdan Teodorescu este un semn de întrebare pe care îl conştientizez şi mi-l asum. Oare câtă libertate avem? Oare se poate aşa ceva în viaţa reală?

Dacă ţie ţi s-ar întâmpla aşa ceva, ce ai face?

Nu mă tem… Fiindcă am înţeles că, înainte de a conta că suntem buni sau răi, deştepţi sau proşti, mari sau mici, bogaţi sau săraci, vinovaţi sau inocenţi, e fundamental dacă pe drumul nostru mergem singuri sau nu.

 Save

Save

Save

Leave a Reply