Recenzie “Înainte de noi” de Anna Todd

Înainte de noi” este volumul cinci al seriei After de Anna Todd și prezintă povestea din primul volum, ”După ce ne-am întâlnit”, dar în versiunea lui Hardin.

Mă declar un mega-fan al seriei After, am citit primele patru volume de câte trei ori și doar ce am terminat ”Înainte de noi” pentru a porni, din nou, alături de Hardin, imediat ce postez recenzia.

Volumul Înainte de noi” are o amprentă mai puternică a Annei Todd, de această dată Todd dă glas fetelor ce au trecut prin viața lui Hardin și le lasă să-și deschidă sufletul pentru a vedea mult mai clar, pe parcursul romanului, evoluția adolescentului. Contrar primelor volume, autoarea rezumă zbuciumul interior al lui Hardin la începutul fiecărui capitol, de parcă pregătește cititorul pentru ce urmează. Mi-a plăcut foarte mult această schimbare. Intervențiile autoarei omnisciente aduc un plus de sinceritate și transparență și ajută cititorul să empatizeze cu sentimentele lui Hardin.

O altă diferență este că, ”Înainte de noi” omite relatarea amănunțită a relației dintre Hardin și ” donatorul de spermă” și se axează pe iubirea ce i-o poartă Tessei.

Pornim, din nou, la drum alături de Anna Todd să aflăm povestea adolescentului rebel ce a cucerit numeroși cititori. Am așteptat cu nerăbdare să văd cum evoluează lucrurile din punctul de vedere al lui Hardin și am devorat paginile pentru a îi afla fiecare mișcare. Cunoscând deja povestea din perspectiva Tessei, nu aveam așteptări foarte mari de la ”Înainte de noi”, dar Anna Todd profită și exploatează tocmai pasajele esențiale, pasaje ce evidentiază trăirile intense ale lui Hardin.

Partea mea preferată a cărții este reprezentată de capitolele în care Hardin face tot ce îi stă în puteri pentru a împiedica ieșirea la suprafață a adevărului despre pariu (În primul volum l-am urât pentru lejeritatea cu care a acceptat și și-a dus planul până la capăt).

Nu poți lăsa această carte din mână. Și tu vei face la fel și nu vei regreta.

Înainte de noi” este o lectură lejeră și relaxantă, Anna Todd folosește un limbaj accesibil dar bine condimentat cu pasaje obscene, fară a depăși limita suportabilă și fără a transforma o poveste de dragoste într-o lectură erotica.

Spor la citit!

Leave a Reply