Recenzie “Fata din tren” de Paula Hawkins

img_7403“Fata din tren” de Paula Hawkins este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în viața mea. Nici o altă carte nu a reușit să mă țină cu sufletul la gură așa cum am parcurs aceste 400 de pagini.

“Fata din tren” de Paula Hawkins este o carte pe pare am cumpărat-o la recomandarea colegelor de la muncă. Toată lumea laudă cartea şi recent a fost ecranizată.

Paula Hawkins se bucură de o uriaşă apreciere din partea cititorilor şi, mai nou, de admiraţia mea.

“Fata din tren” reprezintă povestea lui Rachel care, evident, face naveta cu trenul între Ashbury la Euston, un drum pe care îl parcurge zilnic dus – întors. Pe traseu trenul se opreşte de fiecare dată la acelaşi semnal. Din acel loc Rachel îşi poate vedea casa unde a locuit cu fostul ei soţ, Tom.

Divorţul a zdruncinat lumea lui Rachel care şi-a afundat, şi mai adânc, amarul în alcool.

Partea amuzantă este că, lângă casa lui Tom şi a celei de-a doua soţii, locuieşte un cuplu perfect. Rachel îi urmăreşte zilnic şi se bucură de iubirea lor, de parcă şi-ar încărca bateriile din sentimentele celor doi. Toată imaginea despre familia perfectă si iubirea magică se sparge atunci când un alt bărbat apare în peisaj.

Oare ce pot avea în comun o femeie divorţată, o tânără mămică şi o soţie infidelă? Acesta este misterul magnetizant al cărţii “Fata din tren”.

Este minunat ce poate crea Paula Hawkins cu o mână de personaje şi o acţiune cu final imprevizibil.

“Fata din tren” urmăreşte trei planuri, descrise subiectiv din punctul de vedere al fiecărui personaj feminin. Tocmai aspectul acesta este un mare atu al romanului, cele trei versiuni se intrepătrund minunat.

Spre ruşinea mea, după 350 de pagini nu aveam nicio idee despre cum se va termina romanul. De obicei îmi creez o imagine despre final, dar de data aceasta nu am reuşit. Parcurgeam pagină după pagină, de parcă “Fata din tren” ma hipnotiza şi nimic nu mă pregătea pentru un asemenea deznodământ măreţ.

În concluzie, “Fata din tren” este o carte minunată şi trebuie citită!

Nu pot să fac chestia asta, nu pot să fiu doar o nevastă. Nu ştiu cum reuşesc unele – pur şi simplu nu e nimic altceva de făcut decât să aştepţi. Să aştepţi un bărbat să vină acasă, să te iubească. Ori asta, ori să cauţi ceva cu care să-ţi ocupi timpul.

Save

Save

2 thoughts on “Recenzie “Fata din tren” de Paula Hawkins

Leave a Reply