Recenzie “După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

img_9015“După ce ne-am îndrăgostit” este cel de-al treilea volum al seriei After de Anna Todd, după volumele “După ce ne-am întalnit” și “După ce ne-am certat”.

Comparând cu primele două volume, în “După ce ne-am îndrăgostit” ambele personaje sunt schimbate. Atât Hardin, cât și Tess sunt mai maturi, mai precauți, calculând fiecare pas.

Tess încearcă să îl înțeleagă pe Hardin cât de mult se poate, iar el se luptă cu propriii demoni pentru a își ține furia sub control.

Anna Todd continuă povestea de dragoste dintre Hardin și Tess in același ritm cu care ne-a obișnuit, mereu coborâșuri și urcușuri.

Sunt impresionată de capacitatea Annei Todd de a pune pe picioare o relație explozivă și de a născoci câte un element perturbator, exact în momentul când situația pare a porni spre făgașul corect.

În “După ce ne-am îndrăgostit” apare un personaj nou – tatăl Tessei, cel care a părăsit-o cu nouă ani în urmă. Chiar dacă Hardin face tot posibilul să-l țină departe de ea, Tessa vrea să-l ajute pe acest om și să afle de ce a dispărut din viața ei.

După ce tata a plecat, visam deseori cu ochii deschiși la el, atunci când îmi vedeam prietenii în compania taților lor. Îmi inventasem o imagine a unui bărbat care semăna cu bărbatul alături de care am crescut, doar că mai în vârstă și care cu siguranță nu era un vagabond bețiv. Mereu m-am gândit la el ducând în mână o servietă diplomat cu documente importante, urcând în mașină în fiecare dimineață, cu o cană de cafea în mână. Nu-mi imaginam că va bea, că va fi practic distrus și că nu va avea unde să locuiască. Nu mi-l pot imagina pe acest om și pe mama capabili să poarte o conversație, cu atât mai puțin că și-au petrecut ani întregi căsătoriți unul cu celălalt.

Pentru a se bucura de un nou început, Tessa decide să se mute in Seattle alături de Hardin, dar acesta refuză să plece și chiar încearcă să îi saboteze planul. Motivul pentru care Hardin refuză mutarea în Seattle este propria frică, teama că Tess își va face alți prieteni și că va uita de el, iar el va rămâne singur într-un oraș unde nu are nimic.

Singura prietenă a Tessei, Steph, se dovedește a fi cel mai periculos duşman. Este împinsă de la spate de frustrarea că Hardin a ales-o pe Tessa şi că ea a fost doar o plăcere trecătoare. Steph pune la cale un plan machiavelic urmând să o drogheze pe Tess, ceea ce reuşeşte, ca apoi să o filmeze în timp ce este violată. Întâmplarea face ca Zed să fie acolo, la momentul potrivit, salvând-o pe Tess de furia nemiloasei Steph.

Hardin e un cretin (…). Și își bate mereu joc de oameni: și-a bătut joc de sora lui Dan, și-a bătut joc de mine, a dus atâtea fete de nas, le-a tras-o și apoi le-a aruncat. Totul până la tine. De ce te place atât de mult nu am înțeles niciodată.

Mutarea lui Tess în Seattle aduce un dezechilibru în lumea lui Hardin, coşmarurile revin mai violent decât în trecut. Respectul de sine scade treptat, ajungând să se îngrijească din ce în ce mai puţin.

Chiar dacă sunt despărţiţi de câteva ore de condus, distanţa este cea care îi aproprie. Amândoi resimt puternic lipsa celuilalt şi ajung să petreacă ore vorbind la telefon.

Exact în momentul când relaţia dintre Hardin şi Tessa este mai profundă, Hardin primeşte o veste ce rupe cortina de minciuni bine răspândite în jurul existenţei sale. Impactul este devastator!

Nu o să divulg niciun detaliu. 🙂

“După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd este o lectură uşoară şi urmăreşte tiparul volumului doi, întâmplările fiind descrise subiectiv în capitole ce aparţin personajelor principale. Astfel empatizăm intens cu sentimentele celor doi îndrăgostiţi.

P.S. Am aceleaşi nemulţumiri legate de traducere. Este vorba de o confuzie banală, “shirt” poate fi tradus în română “cămaşă” sau “tricou”, dar într-o scenă este descris Hardin îmbrăcat în cămaşă, iar apoi cineva îl trage de tricou. Mai multă atenţie nu ar strica.

Save

Save

One thought on “Recenzie “După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Leave a Reply