Recenzie “După ce ne-am certat” de Anna Todd

img_8631“După ce ne-am certat” este cel de-al doilea volum al seriei After de Anna Todd și prezintă continuarea poveștii de dragoste dintre Tessa și Hardin.

Primul volum “După ce ne-am întâlnit” se termină cu isprava lui Molly și a lui Jace, când o umilesc pe Tessa de față cu tot grupul de prieteni.

Nici nu simt asfaltul înghețat de sub picioarele mele și nici zăpada care se așează peste mine. Nu simt decât hăul care mi se cască în piept. Îngenunchez neajutorat, urmărindu-l pe Zed cum iese din parcare, cu Tessa pe scaunul din dreapta.

Volumul doi, “După ce ne-am certat”, urmărește toate încercările prin care Hardin trece pentru a obține iertarea Tessei.

Chiar dacă Tessa face tot posibilul să fugă din calea lui Hardin, nu reușește. Sărbătorile de iarnă aduc foarte multă agitație în viața celor doi, și în urma unei neînțelegeri Tessa, Hardin și mama lui ajung să petreacă săptămâna de Crăciun împreună.

Această relație ciudată este pusă, din nou, în pericol de o vizită surpriză, și anume, mama Tessei. În schimbul de replici dintre cei patru, Tessa este șocată de secretele din trecutul lui Hardin. Acestea se târăsc din trecutul de mult lăsat în urmă și ajung în prezentul instabil unde îi rup ultimele bucăți intacte din inima Tessei încât ajunge să regrete prezența lui Hardin în viața ei.

Chiar dacă Hardin primește o nouă șansă, greșește aruncând minciuni peste minciuni, provocându-i, involuntar, un accident auto Tessei.

Și acum urmează partea mea preferată. Se despart! Mda… din nou! Dar timp de nouă zile nu își vorbesc iar Anna Todd prezintă pe zile cum evoluează suferința lor, lăsând să iasă la suprafață un Hardin sensibil.

Așa cred că se simte și Tessa când o fac eu să sufere. Nu-mi pot imagina cum trupul ei fragil poate suporta durerea asta, dar, în mod clar, este mai puternică decât pare. E nevoită, dacă vrea să-mi facă față.

(Precum in viața reală) După partea “bună” urmează partea ce m-a frustrat maxim. Rămasă singură, fără vreo veste de la Hardin, Tessa se refugiază în brațele lui Zed. De ceeee? Înțeleg că adaugă un plus de aventură întregii povești, dar nu mi se pare corect.

Tessa rămâne agățată de Zed până când se întoarce Hardin. Ce va face ea mai departe și cum o să ajungă Hardin la închisoare  vă las să descoperiți.

La fel ca și primul volum, “După ce ne-am certat” continuă povestea de dragoste dintre Tessa și Hardin. Aceleași suișuri și coborâșuri se repetă în relația lor. Este o lectură ușoară iar pasajele despre sex sunt mai picante decât în primul volum.

Dacă în “După ce ne-am întâlnit” toată poveste este relatată doar de Tessa, în “După ce ne-am certat” capitolele sunt împărțite între Tessa și Hardin. Această diferență mi-a plăcut pentru că așa am putut empatiza cu ambele personaje, dându-i dreptate și lui Hardin în anumite aspecte.

Doar pentru că nu te iubește așa cum vrei tu nu înseamnă că nu te iubește din toate puterile lui.

P.S. Am fost dezamăgită din nou de traducere. După ce Zed îți dă tricoul jos, Tessa este impresionată de felul în care acesta arată fără “cămașă”. Sunt doar detalii, dar pe mine mă deranjează.

2 thoughts on “Recenzie “După ce ne-am certat” de Anna Todd

Leave a Reply