Recenzie “Descoperă-mă!” de Anne K. Joy

Din punctul de vedere al unui cititor (a se citi eu), un autor ce se bucură de succesul primei cărți, este un autor norocos, a avut o idee bună pe care a fructificat-o. Dacă la cea de-a patra carte reușește să te uimească înseamnă că este talent sau a găsit izvorul imaginației. Cum acest izvor nu există, este evident talentul Annei K. Joy.

După ce am citit “Descoperă-mă!” mă pot declara fan Anne K. Joy. Autoarea aduce în lumina reflectoarelor un nou cuplu, complex și secretos, Ana și Nick.

Ana Duarte a avut o copilărie extrem de dificilă și traumatizantă. Ajunsă în pragul maturității, decide să ducă o existență izolată, departe de oameni și departe de orice ar putea să îi facă rău. La 25 de ani este o micuță scriitoare în căutare de inspirație. Manuscrisul ei este un ghid, o culegere de reguli pe care o femeie trebuie să le urmeze într-o relație. Ironia face ca experiența Anei în domeniul relațiilor să fie nulă. O impostoare ce fură informații și inspirație din relația toxică dintre Sara, cea mai bună prietenă a Anei, și Sam. Încearcă să îi deschidă ochii Sarei pentru a realiza că acestă relație îi pune în pericol integritatea fizică și sufletească, că nu este normal ca o femeie să se lase umilită. Încercările ei sunt zadarnice și sfârșesc prin a degenera într-o ceartă puternică.

Ana este o femeie fragilă, dar altruistă, lucrează ca voluntar la un centru ce găzduiește femei abuzate, petrece timp cu ele și le motivează. Profită de această oportunitate și se inspiră din traumele lor pentru a contura manusrisul.

Totul se schimbă atunci când apare Nick, un bărbat binecuvântat cu frumusețe fizică și sufletească. Fără prea mult efort îi dă lumea peste cap, iar Ana anunță editura că se retrage din proiect pentru că nici măcar ea nu poate lua în considerare propriile reguli.

Cei doi se avântă într-o relație sinuoasă, plină de cotituri. Pretind că în viața lor nu este loc pentru iubire și cad de acord asupra unei relații fără obligații, o relație în care se pot bucura doar de prezent, fără vreun plan de viitor. Sunt luați prin surprindere când sunt tradați de propriile sentimente, îndrăgostindu-se nebunește unul de celălalt. Oricât ar încerca să ascundă aceasta iubire, Ana și Nick nu pot sta despărțiți.

Precum în viața reală, când te aștepți mai puțin apare ceva neprăvăzut și îți incurcă planurile, în “Descoperă-mă!” secretele vin în cascadă, fiecare își ascunde propriul trecut, dar atunci când iese la suprafață rupe totul în calea lui. Ana descoperă că Nick minte și alege să fugă de el… dar până când și până unde?

O poveste frumoasă, gândită magistral, un trecut comun, o dragoste ce te consumă, suspans, frustrări, nedreptate, secrete, erotism. Mai ai nevoie de altceva? Nu! Atunci citește cartea “Descoperă-mă!”, o găsești aici.

Mi-a plăcut că acțiunea are loc în România, contrar cărților din seria Demonilor (“Demonii iubirii”, “Demonul ucis” și “Demonii trecutului”). Mi-au plăcut personajele; Ana, în ciuda copilăriei îngrozitoare, rămâne o femeie puternică ce nu se pierde și nu apucă pe căi greșite; Nick se încadrează într-un stereotip cu lipici la sexul frumos, un bad-boy ce face dreptate cu propriile mâini, sexy și plin de bani.

Povestea pe care Anne K. Joy o pune pe hârtie este frumoasă, parcurge un curs lin, ușor de urmărit și reușește să te uimească din loc în loc. Autoarea are un mod simplu de a scrie, este ușor de citit și transmite emoție.

-La ce te gândești?

-La faptul că fiecare om merită o viață încărcată de astfel de momente, a răspuns el în timp ce o căuta cu privirea. Este liniște, priveliștea este minunată, iar trilul păsărilor este încântător. Aici nu există ură, griji, temeri sau probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *