Recenzie “Demonii trecutului” de Anne K. Joy

Dacă spuneam despre “Demonul ucis” că este dovada evoluției talentului lui Anne K. Joy, acum e momentul să îmi retrag cuvintele. “Demonii trecutului” este o carte net superioară primelor două volume. Poate că Anne K. Joy a pășit sfioasă cu “Demonii iubirii” în mâini, apoi și-a îndreptat postura cu “Demonul ucis”, iar acum defilează cu “Demonii trecutului”.

Acțiunea este extrem de complexă, mult mai atent elaborată și pusă pe hârtie într-o formă (aproape) perfectă.

În centrul romanului este Christina McCarty alături de Edward Connor, personaje cu care ne-am mai întâlnit, dar cărora acum le-a venit rândul. Fiecare are un trecut tumultos pe care încearcă să-l ascundă, însă adevărul va ieși la suprafață precum un vulcan.

Sfârșitul volumului “Demonul ucis” aruncă o bombă și Anne K. Joy ne ține în suspans suficient de mult încât să ne roadem unghiile.

Speriată de trecutul care îi suflă în ceafă și de micul suflet din pântece, Christina alege să fugă, din nou, departe de toți. Pentru o perioadă, duce o existență liniștită și se obișnuiește cu gândul că în viața ei nu este loc pentru vreun bărbat, însă inima ei rămâne ancorată de amintirea lui Edward. Aceleși sentimente macină și sufletul tânărului medic.

După ce este luat prin surprindere de propriul secret, își îndreaptă forțele spre muncă și încearcă să depășească iubirea ce i-o poartă fugarei.

Când un caz nou este acceptat de firma reprezentată de Ian și Matt, cei trei bărbați descoperă fragmente periculoase din trecutul Christinei, iar de aici începe partea de thriller și suspans. Încotro îi va purta viața și rolul Nataliei în toată povestea sunt detalii pe care le veți afla citind cartea. “Demonii trecutului” poate fi comandată de pe site-ul autoarei Anne K. Joy.

Mă așteptam ca secretul Christinei să fie unul șocant, însă ceea ce m-a surprins a fost trecutul lui Edward Connor. În plan secundar îi avem pe Ian și Jessica din “Demonii iubirii” și pe Matt și Cecile din “Demonul ucis” , astfel putem urmări cum decurg cele două relații.

Întreaga poveste este magnetizantă, la fiecare pas apare o informație nouă cu rolul de a schimba drumul către care se îndreaptă povestea. Mi-au plăcut foarte mult intervențiile autoarei, pasaje din trecutul Christinei sunt inserate din loc în loc, toate acestea cu scopul de a te atrage și mai tare. Avem parte de dragoste, de erotism, de respect, de prietenie, de căință, de iertare. Avem de toate.

-De ce bei atât de mult?

O întrebase asta de mai multe ori, dar răspunsul fusese mereu același.

-Pentru că voi mi-ați distrus viața! Din cauza voastră m-am legat de nemernicul de taică-tu. Îl urăsc pe el și vă urăsc pe voi!

Iar tatăl îi ura din același motiv, pentru că se alesese cu Martha. Nici ea, nici Brian nu ințelegeau de ce aceștia nu se despărțiseră cu ani în urmă, ci dimpotrivă, continuaseră să trăiască o viață plină de dispreț.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *