Recenzie “Demonii iubirii” de Anne K. Joy

De pe goodreads am aflat că Anne K. Joy este o autoare self – published, ale cărei carți sunt disponibile exclusiv pe site-ul annekjoy.ro. Exemplarul meu din “Demonii iubirii” l-am primit gratuit din partea autoarei și a venit la pachet cu autograf și o dragă urare.

Prima impresie (impresia artistică) este una foarte proastă, coperta mi se pare îngrozitor de respingătoare. Mă duce cu gândul la o reclamă ieftină pentru o marcă necunoscută de prezervative. Probabil acesta este motivul pentru care “demonii” au stat trei luni pe noptiera mea.

Acum, după ce am terminat de aruncat cu pietre, să vedem ce are de spus Anne K. Joy.

La baza “demonilor” este o poveste relativ simplă, însă destul de captivantă. Eroina este Jessica Thomas, o tânără cu o viață grea încă din copilărie, copilărie marcată de comportamentul nepotrivit al unui tată vitreg și o mamă superficială al cărei scop a fost să pozeze în tabloul familiei perfecte.

Am douăzeci și patru de ani și teoretic sunt căsătorită. Nu am copii și nici măcar un animal de companie care să mă întâmpine în fiecare seară când ajung acasă după o zi lungă și obosotoare de muncă. Mă simt singură și așa sunt!

Scapă de sub dominația familiei și se îndrăgostește nebunește de primul său iubit. Acesta îi trădează încrederea și reușeste să arunce asupra ei vina morții unei alte femei, care era chiar amanta lui.

Avocatul angajat de Elizabeth Thomas pentru apărarea fiicei sale, este celebrul Ian Peterson, un avocat de succes și o veche cunoștință a celor două femei. Peterson îi flutură prin față biletul către libertate, însă prețul este acceptarea unei căsătorii.

Jessica nu are cum să iasă din această situație fără ajutorul lui Ian și alege “detenția” în cadrul unei căsătorii nedorite decât o viață în spatele gratiilor.

Ian reușește să dovedească nevinovăția fetei și, șase luni mai târziu, cei doi își dau acordul în cadrul căsătoriei. În tot acest timp, Ian se dovește a fi un bărbat atent, generos și iubitor. După o noapte pasională, în prima zi în calitate de doamna Peterson primește vestea cea mare – Ian s-a căsătorit doar pentru a primi partea lui de moștenire, iar Jessica va locui separat, căsătoria lor fiind doar de fațadă.

Ce va face Jessica? Tu ce ai face în locul ei?

“Demonii iubirii” de Anne K. Joy este o carte extrem de atrăgătoare, nu am putut să mă opresc până nu am terminat-o (la 3 dimineața). Mi-a plăcut că Anne K. Joy aruncă din loc în loc pasaje erotice. Dacă fac abstracție de copertă (pe principiul, sufletul contează) este minunată, antrenantă. Absorbi pagină după pagină pentru a afla cât mai multe, pentru a înțelege de ce este Ian așa, ce îl împiedică să iubească. Empatizezi fără voia ta cu sentimentele personajelor și înjuri cu voce tare nedreptățile din viața lor.

Dacă această carte ar fi fost publicată în altă țară, cu siguranță Anne K. Joy ar fi fost undeva între Sylvia Day și E L James.

Sper că v-am convins să vă afundați în lumea “demonilor” Annei K. Joy. 🙂 Mie mi-a înseninat o noapte!

P. S. Am trecut cu vederea câteva greșeli gramaticale și consider că ultimul paragraf este în plus. Asemenea formulări mă duc cu gândul la basmele din copilărie.

 

Leave a Reply