“Extazul lui Gabriel” de Sylvain Reynard

Continuarea romanului “Infernul lui Gabriel” este destul de drăguță, ușor de citit, ușor plictisitoare, dar o lectură relaxantă.

Povestea de dragoste dintre Gabriel și Julia este pusă la încercare, în calea lor sunt multe obstacole ce duc către o despărțire incredibil de dureroasă. Departe unul de altul, cei doi se sting și nu își pot găsi liniștea. Iubirea lor este pură și altruistă, amândoi fiind dispuși să renunțe la propria viață, la propriul viitor pentru binele celuilalt. Sacrificiile de care sunt capabili, depășesc orice limită.

M-a surprins schimbarea radicală a lui Gabriel. În  “Infernul lui Gabriel” protagonistul este un prădător sexual, un cuceritor desăvârșit, dar în “Extazul lui Gabriel” devine un bărbat tandru, un bărbat răbdător și alege calea iubirii platonice.

Nu sunt multe chestii de spus despre “Extazul lui Gabriel”, este o tipică poveste de dragoste cu happy end. Toate cărțile siropoase citite în ultima perioada, absolut toate urmăresc același tipar. Tipul arătos și plin de bani are un trecut dubios, încununat de dependețe sau chestii sexuale puțin ieșite din comun, daaar se îndrăgostește de o tipă simplă și modestă, eventual virgină, și relația lor va dăinui în timp. Gabriel este mereu imbrăcat în costume făcute pe comandă, costume scumpe Armani … oare Gabriel a auzit de H&M? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *