“Dulcea mea răzbunare” de Jane Fallon

Dacă ar fi să aleg un personaj feminin preferat, fără să stau pe gânduri, aș alege-o pe Paula. Ea este personajul central al romanului “Dulcea mea răzbunare” de Jane Fallon.

Așa cum descoperim încă din titlul cărții, “Dulcea mea răzbunare” reprezintă răzbunarea Paulei împotriva soțului infidel. După ce află de trădarea lui Robert, contrar așteptărilor mele, Paula hotărăște să nu-l confrunte și pune la cale un plan semi – diabolic. Fiind la un pas de obezitate, pornește o luptă împotriva kilogramelor în plus, contractează un instructor personal și urmează un regim alimentar strict, în timp ce preparatele destinate lui Robert sunt extrem de bogate în calorii și nesănătoase chiar dacă din punct de vedere al aspectului sunt identice. Aceasta strategie mi s-a părut genială.

Urmează o întreagă serie de acțiuni și activități menite să readucă la viață sentimentele lui Robert. O altă parte a planului este să se apropie de amantă, pe care o “hrănește” cu informații false menite să distrugă încrederea acesteia în Robert.

Paula dă dovadă de sânge rece și își duce planul până la capăt. Finalul este unul neașteptat, nu am putut anticipata un așa deznodământ pentru cele patru persoane implicate.

“Dulcea mea răzbunare” este o carte minunată. Te atrage și te zăpăcește, imprevizibilă din capitol în capitol.

Mi-a plăcut cum este construit romanul, stilul se schimbă de la o parte la cealaltă. Am apreciat mai mult cea de-a doua parte când am putut urmări gândurile amantei în paralel cu cele ale Paulei.

“Dulcea mea răzbunare” de Jane Fallon este o carte relaxantă, antrenantă, se parcurge ușor și, pentru câteva ore, te rupe de realitate.

P. S. Am încercat să mă pun în locul Paulei, dar temperamentul meu coleric m-ar da de gol. Cred ca tăinuirea acestei informații m-ar roade pe interior până când ar țâșni la suprafață asemenea unui vulcan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *